امروزه بسیاری از مدیران و افراد متخصص، از طریق روشهای خود اشتغالی یا راهاندازی کسب و کار در کانادا، برای مهاجرت به این کشور اقدام میکنند. برای آنکه بتوانید فرایند مهاجرت خود را از این طریق به بهترین شکل طی کنید، پیش از هر چیز نیاز به بیزینس پلنی دقیق و حرفهای دارید. آمادهسازی بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا مراحل و نکات مختلفی دارد که در ادامه با صفر تا صد آن آشنا خواهید شد.
در این مقاله خواهید خواند:
بیزینس پلن چیست؟
یکی از اولین سوالاتی که با شنیدن اصطلاح بیزینس پلن یا طرح تجاری، برای افراد متقاضی مهاجرت به کانادا ایجاد میشود، آن است که معنای بیزینس پلن چیست؟
در واقع بیزینس پلن سندی مکتوب از طرح توجیهی نوشته شده، از اهداف یک کسب و کار است که چگونگی فرایند و جرئیات یک کسب و کار را برای افرادی که قرار است طرح کاری به آنها ارائه شود، مشخص میکند.
این طرح معمولا برای استارتاپها و کسب و کارهای نوپا به کار میرود. بیزینس پلن به نوعی نقشه راه یک شرکت یا برند را نمایان میکند و از جنبههای مختلفی از جمله: مالی، عملیاتی و بازاریابی چشم انداز یک برند را تشریح میکند.
داشتن یک طرح کسب و کار میتواند به بهترین شکل اهداف یک فعالیت تجاری را نمایان کرده و در قالب جداولی مشخص، مدت زمان رسیدن به این اهداف را مشخص کند، همچنین بر اساس برنامههای مشخص شده در بیزینس پلن، میتوان قدمهای لازم برای توسعه و گسترش کسب و کار را نیز مشخص کرد.
در نهایت میتوان بر اساس موارد مشخص شده در بیزینس پلن، عملکرد کسب و کار یا استارتاپ را ارزیابی کرده و موفقیت یا عدم موفقیت آن را سنجید.
بررسی انواع بیزینس پلن
به طور کلی انواع بیزینس پلن را میتوان در 4 دسته مختلف تقسیمبندی کرد که شما میتوانید بر مبنای شرایط و نیازهای خود، نوع مناسبی از بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا را انتخاب کنید:
· مینی پلن
مینی پلن یا بیزینس پلنهای یک صفحهای جزو کوتاهترین انواع طرحهای تجاری محسوب میشوند. این نوع از بیزینس پلن برای ایجاد یک ذهنیت کلی از کسب و کار طراحی شده و جزئیات و موارد دقیقتر در آن مشاهده نمیشود.
مینی بیزینس پلنها، برای طرحهای مهاجرتی گزینه مناسبی محسوب نمیشوند و برای قانع کردن کارفرمای مقیم کانادا بهتر است توضیحاتی جامعتر و دقیقتر از یک طرح تجاری در اختیار افراد قرار گیرد.
· پیچ دک (Pitch Deck)
یکی دیگر از انواع بیزینس پلنها، پیچ دک است که به طور معمول برای ارائههای حضوری یا آنلاین، انتخاب مناسبی محسوب میشود. پیچ دک در واقع یک اسلایدر حدودا 20 صفحهای است که برای معرفی یک کسب و کار یا استارتاپ مورد استفاده قرار میگیرد.
تیمهای استارتاپی میتوانند برای دفاع از طرح تجاری خود در مقابل کارفرمای مقیم کانادا، از این روش برای جذب سرمایهگذار و ترغیب آنها به سوی کسب و کارشان استفاده کنند. در این روش میزان هزینههای مورد نیاز و همچنین طرح کلی کسب و کار به سرمایهگذار ارائه میشود.
· بیزینس پلن استارتاپ
بهترین نوع بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا، بیزینس پلن استارتاپ است. در این نوع از طرح تجاری، تمامی مراحل و الزامات لازم برای شکلگیری و توسعه کسب و کار، به شکلی دقیق به همراه فهرستها و اعداد کامل مشخص شده و به فرد مربوطه ارائه میشود.
بهترین نوع بیزینس پلن که میتوان برای استارتاپها به کار گرفت طرح ناب است که در آن تمامی هزینههای مربوط به راهاندازی، مراحل و نقاط عطف یک کسب و کار درج شده و به شکلی دقیق سرمایهگذار را با چشمانداز استارتاپ و چالشها و پتانسیل آن آشنا میکند.
جزئیات بیزینس پلن کانادا
برای تدوین یک بیزینس پلن استاندارد و ایدهآل برای مهاجرت به کانادا باید 7 مرحله مختلف را طی کرد که شامل موارد زیر میشود:
· مقدمه
یکی از اصلیترین و کلیدیترین قسمتهای بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا، مقدمه آن است. محتوای این بخش شامل یک خلاصه اجرایی از طرح تجاری میشود که به جزئیات کسب و کار و فعالیتهای آنها اشاره میکند.
در قسمت مقدمی میتوان به اطلاعات زیر اشاره کرد:
- حوزه فعالیت و بازار هدف
- شرایط مالکیت شرکت
- وضعیت فعالیت شرکت (استارتاپ یا شرکت فعال)
- وجه تمایز و نقاط قوت شرکت
موارد ذکر شده در قسمت مقدمه باید به زبانی ساده و دقیق نوشته شده باشد و اطلاعات مفیدی را در اختیار مخاطبان قرار دهد. بهتر است این قسمت در یک صفحه خلاصه شود تا افراد بتوانند در قالب یک متن کوتاه به اطلاعات کلی طرح شما دسترسی داشته باشند.
· وضعیت کسب و کار
در قدم بعدی از نوشتن بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا باید تاریخچهای از وضعیت کسب و کار خود را شرح داده و در مورد محصولات، خدمات و چشماندازهای خود توضیح دهید. در صورتی که کسب و کار شما در حال حاضر فعال بوده، باید دستاوردها و سوابق آن را شرح دهید.
اگر کسب و کار نوپا بوده و هنوز به شکل توسعهیافتهای فعالیت خود را آغاز نکرده است، باید گزارشی از تحقیقات، اقدامات آزمایشی و تمامی مواردی که میتواند نشاندهنده قابل اجرا بودن طرح شما باشد را به شکل کامل ارائه دهید.
در این بخش میتوان به چشماندازها، زمینههای رشد، آنالیزهای صورت گرفته بر روی رقبا، راهکارهای لازم برای متمایز شدن از دیگران و جایگاه فعلی کسب و کار نیز اشاره کرد.
· استراتژی بازاریابی
در این قسمت از بیزینس پلن، مالکان کسب و کار تلاش میکنند تا روشهای خود برای جذب مخاطبان و ترغیب مشتریان به استفاده از محصولات و خدمات خود را ارائه کرده و نظر سرمایهگذاران را به استراتژیهای بازاریابی خود جلب کنند.
بخش مهمی از فرایند بازاریابی به شناسایی بازار و مخاطبان هدف مربوط میشود. در طی این فرایند باید مشتریانی که به محصولات یا خدمات برند شما نیاز دارند را شناسایی کرده و بر اساس نیازها و سلایقشان با آنها ارتباط برقرار نمایید.
برای اجرای مناسب استراتژی بازاریابی، پس از تحلیل بازار و مخاطبان، باید کانالهای مناسب برای اجرای استراتژی را انتخاب کرده و علاوه بر آن تخمین دقیقی از هزینهها و بودجه لازم برای اجرای تمامی مراحل بازاریابی را ارائه کرد.
· عملکرد
بخش عملکرد بیزینس پلن از دو قسمت اصلی تشکیل میشود: وضعیت توسعه و پیشرفت، فرایند تولید.
بخش اول تمامی اقداماتی را شامل میشود که تا به امروز برای راهاندازی کسب و کار و توسعه آن به کار گرفته شده است. علاوه بر آن به اقداماتی که در آینده نیز قرار است برای توسعه هرچه بیشتر کسب و کار صورت گیرد نیز اشاره میشود.
در بخش دوم نیز جزئیات برنامه کاری و عملکرد روزانه شرکت نظیر: ساعات کاری، جزئیات تولید، امکانات، تجهیزات، مواد اولیه، موجودی کالا، هزینهها و … ذکر میشود.
· تامین منابع مالی
این قسمت از بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا نیز میتواند نقشی اساسی را در پذیرش یا عدم پذیرش درخواست شما ایفا کند. بخش امور مالی این فرصت را برای شما به ارمغان میآورد تا بتوانید توانمندی مالی و پتانسیل کسب و کار خود را نمایان کنید.
در واقع شما میتوانید با ارائه صورتهای مالی و برنامههای دقیق میزان درآمدزایی احتمالی کسب و کار خود را برای فرد مورد نظر مشخص کنید، طبیعتا در صورتی که کسب و کاری از پتانسیل بالاتری برای سودرسانی برخوردار باشد، شانس آن کسب و کار نیز برای پذیرش بیشتر است.
این صورتهای مالی شامل مواردی از جمله: داراییهای کسب و کار، سود و زیان شرکت و چشم انداز مالی شرکت در دورههای آتی میشود.
· پرسنل
پرسنل و تیم بخشی جدایی ناپذیر از یک استارتاپ یا کسب و کار رو به رشد را تشکیل میدهد. در این قسمت به تیم فعلی کسب و کار و همچنین پرسنلی که در آینده ممکن است به استخدام شرکت در بیایند اشاره میشود.
در این قسمت شرحی کامل از مهارتها و نقاط قوت کادر اصلی شرکت ارائه شده و مشخصات کامل تیم مدیریتی برند را شرخ میدهید. این مشخصات شامل مواردی از جمله: مدرک تحصیلی، گواهینامههای مرتبط، شرکا، وکلا، حسابداران و … میشود.
· ریسک ها
ریسک مهمترین قسمت یک استارتاپ است. بنا بر آمار بسیاری از استارتاپها پس از مدتی با شکست مواجه میشوند، به همین دلیل سنجش میزان ریسک احتمالی برند و احتمال بقای آن در بلند مدت، عامل بسیار مهمی برای پذیرش بیزینس پلن به شمار میآید.
هر کسب و کاری ممکن است در مسیر خود با ریسکهای مختلفی مواجه شود. در این قسمت از بیزینس پلن، تمامی ریسکها و خطرات احتمالی کسب و کار را شرح داده و به مشکلاتی که در گذشته بر سر راه فعالیت شما قرار داشته، یا در آینده ممکن است ایجاد شود، مورد اشاره قرار میگیرد.
· نتیجه گیری
در قسمت آخر یعنی قسمت نتیجه گیری، به شکلی مختصر اهداف و مقاصد اصلی کسب و کار بیان شده و باید تخمینی از میزان سرمایه لازم برای شکلگیری کسب و کار و توسعه آن در اختیار سرمایهگذاران قرار گیرد تا آنها بتوانند بر مبنای این آمار شرایط را به شکلی مناسب بسنجند.
طبیعتا اجرای تمامی این مراحل بدون داشتن تجربه کافی و مشاوره افراد متخصص امکان پذیر نیست، به همین دلیل بهتر است در مسیر طراحی بیزینس پلن خود از همراهی کارشناسان باتجربه در این حوزه بهره ببرید. متخصصان مجموعه فیدان با تجربهای بالا در زمینه طراحی و تدوین بیزینس پلن، در این زمینه میتوانند شما را همراهی کنند.
مهم ترین نکات برای بیزینس پلن کانادا
هنگام نوشتن و تدوین بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا باید به یک سری نکات کلیدی توجه داشت:
- در اولین قدم، پیش از آغاز به نوشتن بیزینس پلن بهتر است دستورالعملهای برنامه مهاجرتی مربوطه را به شکل کامل بررسی کرده و بر مبنای آن بیزینس پلن خود را طراحی کنید.
- با توجه به کشور مقصد یعنی کانادا، بیزینس پلن باید به گونهای طراحی شود که نیازهای موجود در این کشور را به شکلی مناسب پوشش دهد؛ در نتیجه در هنگام نوشتن بیزینس پلن باید به شرایط و نیازهای بازار کشور مقصد توجه ویژهای داشت.
- توجه به معیارها و شاخصهای کلیدی در کسب حداکثر امتیاز لازم از بیزینس پلن نیز از دیگر نکاتی است که در هنگام نگارش طرح تجاری باید آن را مد نظر قرار داد.
- در نگارش بیزینس پلن، بهتر است تا حد ممکن جزئیات مرتبط با کسب و کار درج شده و اطلاعات حداکثری در اختیار سرمایهگذاران قرار گیرد. این موضوع موجب میشود تا آنها به شکلی بهتر بتوانند میزان پتانسیل و زمینه پیشرفت کسب و کار شما را تخمین بزنند.
بیزینس پلن چه تاثیری در فرایند مهاجرت به کانادا دارد؟
در حال حاضر دولت کانادا، با توجه به شرایط اقتصادی و نیاز به جذب نیروی خارجی، شرایطی را برای پذیرش افراد متخصص فراهم کرده است. یکی از این حوزههای تخصصی در زمینه کسب و کارهای نوپا و استارتاپ است. دولت کانادا به خوبی از تمایل بالای نیروهای خارجی برای فعالیت در این کشور اطلاع دارد و به همین دلیل بستری را برای جذب آنها فراهم کرده است.
طبیعتا برای جذب ایدههای شغلی و کسب و کارها در کشور کانادا، نیاز به اطلاعات دقیقی از آن کسب و کار و همچنین افراد مرتبط با آن وجود دارد. با توجه به این نیاز، باید سندی کامل و دقیق وجود داشته باشد که بتواند اطلاعات مناسبی را ارائه دهد.
بیزینس پلن بهترین راهکاری است که میتوان برای اطلاعات دقیق در مورد یک کسب و کار به دولت کانادا و سرمایهگذاران مربوطه ارائه کرد. سرمایهگذاران مقیم کانادا با بررسی بیزینس پلنهای متعدد، طرحی را که مطمئنتر و سودآورتر بوده انتخاب میکنند، به همین دلیل نگارش دقیق و حرفهای بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا اهمیتی حیاتی دارد.
نگارش بیزینس پلن در کم ترین زمان
طبیعتا نگارش و تدوین بیزینس پلن برای فردی که تا به حال تجربه نگارش طرح تجاری برای مهاجرت به کشوری دیگر را نداشته، امری دشوار به نظر میرسد. بیزینس پلن کانادا از چارجوبها و استانداردهای مشخصی برخوردار است که عدم رعایت آنها میتواند موجب رد شدن درخواست شما بشود.
با توجه به این موضوع نظارت افراد آشنا به قوائد نگارش بیزینس پلن کانادا حائز اهمیت فراوانی است. مجموعه مهاجرتی فیدان، با تجربه سالها فعالیت در زمینه مهاجرت به کانادا، در مسیر نگارش بهترین بیزینس پلن در کمترین زمان شما را همراهی میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید همین حالا با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول
بیزینس پلن چیست؟
بیزینس پلن سندی مکتوب از طرح توجیهی نوشته شده، از اهداف یک کسب و کار است که چگونگی فرایند و جرئیات یک کسب و کار را برای افرادی که قرار است طرح کاری به آنها ارائه شود، مشخص میکند.
اولین قدم برای نوشتن بیزینس پلن چیست؟
در اولین قدم، پیش از آغاز به نوشتن بیزینس پلن بهتر است دستورالعملهای برنامه مهاجرتی مربوطه را به شکل کامل بررسی کرده و بر مبنای آن بیزینس پلن خود را طراحی کنید.
نوشتن مقدمه برای بیزینس پلن چه اهمیتی دارد؟
قسمت مقدمه میتواند به شکلی ساده سرمایهگذار را با کلیات کسب و کار شما آشنا کرده و اطلاعاتی اجمالی را در اختیار او قرار دهد.